Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Távirati Iroda Részvénytársaság Tulajdonosi Tanácsadó Testülete tisztségviselõire és tagjaira tett személyi javaslatok határozathozatala.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy a Független Kisgazdapárt, a KDNP, a Fidesz, az MDF és az MDNP képviselõcsoportja kezdeményezte, hogy az MTI Rt. felügyelõbizottsága elnökét és tagját az Országgyûlés szeptemberben kezdõdõ õszi ülésszakán válassza meg. Errõl tájékoztattam az MSZP és az SZDSZ képviselõcsoportját, amelyek egyetértettek a javaslattal, úgyhogy a felügyelõbizottságról nem szavazunk.

Tisztelt Országgyûlés! Az MTI Rt. Tulajdonosi Tanácsadó Testülete tisztségviselõinek és tagjainak megválasztásáról szóló házbizottsági elõterjesztést H/4339. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a Tulajdonosi Tanácsadó Testület tisztségviselõinek és tagjainak megválasztásához az országgyûlési képviselõk több mint felének, azaz 193 képviselõnek igen szavazata szükséges. A személyi javaslatokról külön-külön kell határoznia az Országgyûlésnek.

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság a testület elnökévé Oltványi Ottót javasolja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az indítványt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 293 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással Oltványi Ottót a testület elnökének megválasztotta.

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság a testület elnökhelyettesének dr. Torgyán Attilát javasolja. (Közbekiáltások balról: Pfuj! Egy kisgazdát nem!) Több komolyságot kérek képviselõtársaimtól! (Zaj.)

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a házbizottság javaslatát, miszerint a testület elnökhelyettese dr. Torgyán Attila legyen. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 214 igen szavazattal, 16 ellenszavazattal és 33 tartózkodással Torgyán Attilát a testület elnökhelyettesévé megválasztotta. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság dr. Bayer Józsefet javasolja a testület tagjának. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért- e a javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 291 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 4 tartózkodással dr. Bayer Józsefet a testület tagjának megválasztotta.

A házbizottság javasolja a testület tagjának Czakó Gábort. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 275 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 11 tartózkodással Czakó Gábort a testület tagjának megválasztotta.

A házbizottság Hegedûs Istvánt is javasolja a testület tagjának. A tisztelt Országgyûlés egyetért-e a javaslattal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 284 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 7 tartózkodással Hegedûs Istvánt a testület tagjának megválasztotta.

A házbizottság javasolja a testület tagjának Kerék-Bárczy Szabolcsot. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 280 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 9 tartózkodással Kerék-Bárczy Szabolcsot a testület tagjának megválasztotta.

A házbizottság Kis Csabát is javasolja a testület tagjának. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a javaslattal. Kérem szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 278 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal és 6 tartózkodással Kis Csabát a testület tagjának megválasztotta. (A táblán megjelenõ eredmény: 278 igen szavazat, 2 ellenszavazat, 8 tartózkodás.)

A házbizottság dr. Mikes Évát is javasolja a testület tagjának. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az indítványt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 263 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal és 24 tartózkodással Mikes Évát a testület tagjának megválasztotta.

(17.30)

A házbizottság Pap Máriát is javasolja a testület tagjának. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 283 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 9 tartózkodással Pap Máriát a testület tagjának megválasztotta.

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság Székely Ádámot is javasolja a testület tagjának. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 276 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 15 tartózkodással Székely Ádámot a testület tagjának megválasztotta.

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy az Országgyûlés és a magam nevében a Magyar Távirati Iroda Részvénytársaság újonnan megválasztott tisztségviselõinek eredményes munkát kívánjak. (Taps. - Bársony András jelentkezik.)

Ügyrendi észrevételt, pontosabban javaslatot kíván tenni Bársony András képviselõ úr, MSZP. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap