Elnök Tartalom Következõ
            Az Országgyûlés õszi ülésszakának 1. ülésnapja
                     1997. szeptember 8-án, hétfõn
                  (15.04 óra - Elnök: dr. Gál Zoltán
                  Jegyzõk: Boros László és Póda Jenõ)

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Köszöntöm jelen lévõ képviselõtársaimat és mindenkit, aki figyelemmel kíséri a munkánkat. Az Országgyûlés õszi ülésszakának 1. ülésnapját megnyitom. Engedjék meg, hogy kifejezzem reményemet, miszerint képviselõtársaim kellemesen töltötték a nyári szünetet, és a pihenés hozzájárult ahhoz, hogy felelõsségteljes munkájuk mind tartalmát, mind pedig formáját tekintve tovább erõsíti a választók szemében az Országgyûlés iránti bizalmat.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Boros László és Póda Jenõ jegyzõ urak lesznek segítségemre.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy ma kezdõdõ ülésünkön már a módosított Házszabály rendelkezéseit alkalmazzuk.

Tisztelt Országgyûlés! Minden bizonnyal mindnyájan megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy szünet alatt Bakai Zoltán képviselõtársunk hosszan tartó, súlyos betegség, Tóth Pál képviselõtársunk pedig közúti baleset következtében elhunyt. Az Országgyûlés mindkét képviselõtársunkat saját halottjának tekintette, és méltó temetésükrõl gondoskodott. Kérem önöket, hogy egyperces néma felállással adózzunk elhunyt képviselõtársaink emlékének. (A teremben lévõk egyperces néma felállással adóznak az elhunytak emlékének.)

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy Simon Imre képviselõtársunk, MSZP, 1997. augusztus 8-án képviselõi mandátumáról lemondott. A Magyar Szocialista Párt Békés megyei listájáról a Simon Imre lemondásával megüresedett helyre országgyûlési képviselõnek Árgyelán Györgyöt jelölte. A mandátumvizsgáló bizottság az ülést megelõzõen tanácskozott, és a választási iratok alapján Árgyelán György megbízólevelének szabályszerûségét megvizsgálta.

Megadom a szót Géczi József Alajosnak, a mandátumvizsgáló bizottság elnökének, aki a mandátumvizsgálat eredményérõl a Házszabály 7. § (2) bekezdésének megfelelõen jelentést tesz az Országgyûlésnek.

Tartalom Következõ

Eleje Honlap