Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Asszony! Mindenekelõtt barátai és üzletfelei Nyuszinak vannak, nem Micimackónak. (Derültség.) A kérdés további részére választ adni egy kissé nehezemre esik, tekintettel arra, hogy a kérdés végül is nem hangzott el.

Ami a tankönyvtámogatások összegét illeti, az ebben az évben emelkedik, és a jövõ év során, a jövõ évi költségvetésben újfent emelkedni fog, különös tekintettel a tartós tankönyvek használatára történõ átállásra.

Ami a tankönyvek árának emelkedését illeti, ez sajnálatos módon kétségtelen tény, azonban szeretném felhívni a figyelmet, hogy a rendszerváltás óta elsõ ízben a tankönyvcsomagok ára kisebb mértékben emelkedett, mint az infláció átlaga, vagyis magyarán a tankönyvárak reálértékben csökkentek.

Ami az ön által csak Szent-Iványi István frakcióvezetõ úr anyósaként emlegetett hölgyet illeti, bizonyos Koller Lászlónéról van szó - csak hogy a Ház és az ország nyilvánossága is tisztában legyen vele -, aki a tankönyves vállalkozók kamarájának elnöke. A magam részérõl nem tudom, hogy szégyen-e Szent-Iványi István úr anyósának lenni vagy szégyen-e a tankönyves vállalkozók kamarája elnökének lenni, a szóban forgó hölgy azonban mindkét pozíciót betöltötte akkor is, amikor ön, tisztelt képviselõ asszony, még a közoktatási minisztérium helyettes államtitkára volt; ugyanazt a szerzõdést megkötötte vele, amely szerzõdéssel a minisztérium mellett most is dolgozik.

Köszönöm szépen. (Taps, derültség a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap