Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Képviselõ Úr! Elérkeztünk arra a pontra, ahol teljesen jogosan vonom meg öntõl a szót, hiszen az elnök ülésvezetésének bírálatához érkezett el, ezt pedig nem teheti meg a megváltozott Házszabály szerint. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.) Csupán csak azt teheti meg, hogy az alkotmányügyi és ügyrendi bizottsághoz fordul.

Meg szeretném jegyezni, képviselõ úr, hogy az elõbbi kérdését is nem a házbizottság, hanem az ügyrendi bizottság jogosult megvizsgálni. Javaslom, hogy ezzel a kérdéssel is forduljon oda. A továbbiakban nem adok önnek szót. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.) Ez ellen is az ügyrendi bizottsághoz szíveskedjék fordulni. Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy dr. Kovács Pál képviselõ úr, Magyar Szocialista Párt, a mai napon arról tájékoztatott, hogy szeptember 8-ai hatállyal képviselõi mandátumáról lemondott. Így jelenleg a képviselõk száma összesen 381 fõ.

Most soron következik az Országgyûlés alelnökének titkos szavazással történõ választása.

A Fidesz képviselõcsoportja dr. Áder János képviselõ urat javasolja az Országgyûlés alelnökének.

Tájékoztatom önöket arról, hogy a Házszabály értelmében az indítványhoz módosító javaslatot nem lehet benyújtani, arról az Országgyûlés vita nélkül, titkos szavazással határoz. A titkos szavazás a szokásos rendben történik, ennek menetét röviden ismertetem.

Képviselõtársaim a Duna-parti folyosón vehetik át a szavazólapokat, a képviselõk neve szerinti ábécé-sorrendben, hat csoportban. Tájékoztatom önöket, hogy a szektoroknál egy sárga színû szavazólapot és egy borítékot vehetnek át. Kérem, hogy a szavazás során vegyék igénybe a folyosó végén elhelyezett szavazófülkéket.

Felkérem Sasvári Szilárd jegyzõ urat, hogy röviden ismertesse a szavazás szabályait.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap