Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megköszönöm miniszter úr indoklását. Felhívom figyelmüket, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történõ tárgyalás elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Szili Katalin gépe nem volt bekapcsolva, õ igennel szavaz; Veres János szintén igennel szavaz. Kérem a gépüket bekapcsolni!

Kimondom a határozatot: az imént elhangzott két képviselõ igen szavazatával 282 igennel, 22 nemmel és 5 tartózkodással az elõterjesztést kivételes eljárásban fogja tárgyalni az Országgyûlés.

/Boros-Sasvári/

(17.10)

A Házszabály 125. § (3) bekezdése értelmében a törvényjavaslat vitájának lefolytatására a gazdasági bizottságot jelölöm ki.

A kormány kivételes tárgyalást kérve T/4747. számon benyújtotta a kulturális javak védelmérõl és a muzeális intézményekrõl, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közmûvelõdésrõl szóló törvényjavaslatát.

Kérdezem dr. Magyar Bálint mûvelõdési és közoktatási miniszter urat, hogy kívánja-e a kivételes eljárást indokolni. (Dr. Magyar Bálint jelzésére:) Miniszter úr jelezte, hogy nem kíván indokolni. Felhívom figyelmüket, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történõ tárgyalás elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést: egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 259 igen szavazattal... (Jelzésre:) - Barsiné Pataky Etelka igen szavazatával 260 igen, 29 nem szavazattal, 23 tartózkodással az elõterjesztést az Országgyûlés kivételes eljárásban tárgyalja.

A Házszabály 125. § (3) bekezdése értelmében a törvényjavaslat vitájának lefolytatására a kulturális bizottságot jelölöm ki, és kérem Baja Ferenc gépének bekapcsolását.

A kormány kivételes tárgyalást kérve, T/4754. számon benyújtotta a géntechnológiával módosított szervezetekrõl szóló törvényjavaslatát.

Kérdezem dr. Nagy Frigyes földmûvelésügyi miniszter urat, hogy kívánja-e a kivételes eljárást indokolni. (Dr. Nagy Frigyes jelzésére:) Miniszter úr jelezte, hogy igen.

Megadom a szót dr. Nagy Frigyes földmûvelésügyi miniszter úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap