Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Sepsey képviselõ úr felszólalásának egyetlen elemére szeretnék reagálni annak Brdekében, hogy téves híradások ne jelenhessenek meg a üggyel kapcsolatban.

Tudni kell, hogy a parlamenti pártok június hónapban egyeztettek ezekrõl a kérdésekrõl, júliusban nyújtottuk be az Országgyûlésnek a törvényjavaslatot, és augusztus második felében született a népszavazási kezdeményezés. Az tehát nem áll, hogy ennek figyelembevételével nyújtottuk volna be, és akarnánk valamifajta zavart kelteni az aláírásgyûjtéseket illetõen.

A pártok idõközben, az egyeztetések kapcsán jelezték ezt a problémát, az augusztus végi egyeztetéseken a megfelelõ megoldást megtaláltuk, és az ezt tükrözõ módosító indítvány pedig a Ház elõtt van. Ezen az egyeztetésen a Magyar Demokrata Fórum képviselõje is jelen volt, a változtatásokkal egyetértett, vagyis e tekintetben semmilyen probléma nincs az aláírásgyûjtés elõtt, és egyébként ebbõl a problémából adódóan sem kérdõjelezõdhetne meg a népszavazási kezdeményezés. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap