Danis György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DANIS GYÖRGY, a környezetvédelmi bizottság elõadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A környezetvédelmi bizottság megtárgyalta a beterjesztett törvényjavaslatot. A bizottság tagjai egyetértettek abban, hogy a törvényjavaslat szükségszerû, és abban is egyetértettek, hogy beterjesztése idõszerû volt.

A bizottsági vitában elhangzott, hogy szükséges a törvény egyrészt, mert a lakosság egészségügyi állapotáról szóló statisztikák ezt messzemenõen indokolják, másrészt természetszerûen indokolttá teszik a környezetvédelmi bizottság tevékenységi köre miatt az embert körülvevõ környezet kérdései.

A bizottság a beterjesztett törvényjavaslat kapcsán ezúttal is felhívja a figyelmet a nemzeti környezetvédelmi programra, az ennek keretében tájékoztató anyagként elõterjesztett nemzeti közegészségügyi akcióprogramra. Az egészségügyi törvény a már megszületett, a környezet védelmérõl szóló törvénnyel összhangban elõsegíti a kedvezõtlen egészségügyi helyzet javítását. Kihat a környezet javítására, és kihathat az emberek életkörülményeinek javítására is.

A bizottság a mindössze egy tartózkodó szavazatot leszámítva egyhangúlag támogatta, és vitára alkalmasnak tartotta. A bizottság tagjai a véleményüket majd a plenáris ülésen a vitában fejtik ki részletesen. (Taps.)

(13.50)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap