Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy látszik, ma az az osztályrészem, hogy mindig három kormánypárti képviselõ válaszára "összegyûjtve" kell két percben reagálnom.

Francz Rezsõ úr meg Géczi Alajos képviselõ úr egymás között sem tudják eldönteni: Francz úr a falugazdászokat ócsárolta, támadta, a másik védte. Úgy látszik, elég nagy frakció a szocialista frakció, hogy ilyen legyen.

Én azt mondom, Francz képviselõ úr, a falugazdász-hálózat volt az MDF-kormányzat egyik sikere, valóban sikeresete. Mert ha akkor a falugazdászokat önök nem bontják szét, a gazdajegyzõ-hálózathoz képest sok helyen megszûnt a falugazdász, és kevesebb jutott, mert kevesebb gazdajegyzõ lett, mint falugazdász. Igenis, a falugazdász-hálózatra kellett volna ráépíteni azt, hogy a felnõttoktatástól kezdve a pályázatok elkészítéséig megindulhasson az az életképes családi magángazdaság, amint - még egyszer mondom - nincs más történelmi lehetõség önök elõtt sem.

A másik (Francz Rezsõ felé fordulva.): én a szövetkezeti vezetõket nem támadtam. Ön támadott élesen. Ha viszont az édesapját megkérdezné, aki kisgazda-szimpatizáns, és nagyon sok idõs embert, talán még emlékeznének, hogy az ön elõdpártjának a vezetõi az én apámat és a többi embert ütötték agyon! Egyetlen kisgazdát nem tudok mutatni, aki volt kommunista vezetõt támadott volna meg, de számtalan olyan kisgazdát tudok mutatni, akit az ön elõdpártjának a pufajkás tisztjei és emberei ütöttek agyon és tettek nyomorékká!

Vegyék tudomásul, a kisemmizettek elõbb-utóbb úgyis el fogják érni a céljukat, és a volt kommunista vezetõbõl lett rablókapitalistát nem fogják egyetlenegy településen sem imákba foglalni!

Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzék padsoraiból. - Dr. Toller László: Ez szép beszéd volt! - Gyimóthy Géza: Ez az igazság volt!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap