Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A helyi önkormányzatok 1998. évre szóló címzett támogatási igénybejelentéséhez elõírt szakmai program tartalmi követelményeirõl ez év áprilisában jelent meg a Népjóléti Minisztérium közleménye. Ebben a közleményben található egy olyan rész is, hogy a helyi önkormányzatoknak az 1997-ben már benyújtott, de elutasított címzett támogatási igényeik esetén nem is kell új pályázatot benyújtani, csak megismétlik, és az adatváltozásokat közlik a pályázat benyújtásakor.

Ezek után megjelent egy kormányhatározat - az 1095. számú kormányhatározat - augusztus 29-én. Ebben szintén címzett támogatásokkal kapcsolatos adatokat közölt a kormány. Sajátos módon megjelent egy pont ebben a kormányhatározatban: "A miskolci székhelyû kórházak struktúraátalakítással összekötött rekonstrukciójának címzett támogatása csak abban az esetben kezdeményezhetõ, ha a megyei és városi intézmények szakmai programjának összehangolása, továbbá a Miskolc megyei jogú város tulajdonában lévõ kórházak szervezeti összevonása megtörténik."

Tisztelt Államtitkár Úr! Arra lennék kíváncsi, vajon kormányhatározat - ön szerint - elõírhat-e feladatokat helyi önkormányzatoknak.

Várom válaszát. (Taps az ellenzék soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap