Nagy Frigyes Tartalom Elõzõ Következõ

DR. NAGY FRIGYES földmûvelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselõ Úr! Valóban nehéz feladat, hogy bármilyen termést betakarítunk, akkor rögtön megjelennek a lobbyk, hogy állami pénzzel próbáljuk valamilyen módon az árbevételt kiegészíteni. Nagyon nehéz megmagyarázni, hogy egy közel 37 százalékos többlettermésnél - ami a nyári gabonák esetében elõállt, nyilván a fajlagos költségek tonnánként lényegesen alacsonyabbak - milyen indokok alapján lehetne ehhez még állami támogatást is hozzárendelni.

Szeretném azt is jelezni, hogy a Földmûvelésügyi Minisztérium rendszeresen kapcsolatban van a terméktanácsokkal, és rendszeres konzultációkat folytat a helyzetrõl. Arról is tájékoztatni szeretném, hogy fölvettük a kapcsolatot a MÁV vezérigazgatóságával, mert ennek a mennyiségnek az országból való kivitele technikailag is rendkívül nagy probléma.

Ezekkel a kérdésekkel nap mint nap foglalkozunk, arra azonban, hogy egyik nap a búzára, másik nap a paradicsomra, harmadik nap a borra, negyedik nap pedig az almára költsünk jelentõs összegeket, nem tudok ígéretet tenni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap