Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Talán államtitkár úr elolvashatta volna a kormányrendeletet! Most pontosan idézek: "Csak akkor kezdeményezhet az önkormányzat címzett támogatást, ha Miskolc megyei jogú város tulajdonában lévõ kórházak szervezeti összevonása megtörténik." Tisztelt Képviselõtársaim! Ez egészen másról szól, mint amit az államtitkár úr mondott! Ráadásul nem általában támasztott feltételeket, csak Miskolc megyei jogú város esetében.

Itt az az igazi kérdés, vajon hogy lehet azt nevezni, amikor a kormány azt mondja: kaptok 3 milliárdos céltámogatást, hiszen szükségetek van rá, de csak akkor kapjátok meg, ha összevonjátok a két kórházat. Elõzetes szakmai tanulmány nélkül, tisztelt képviselõtársaim, ezt a zsarolás kategóriájába lehet sorolni. (Közbeszólás jobbról: Úgy van!)

Ugyanakkor azonban elgondolkoztató, hogy négy hónappal az eredeti pályázat után megjelenik egy kormányhatározat, amely szakmailag megalapozatlan. Az önkormányzat semmiféle elõkészítõ anyagot nem látott. (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.) Csoda-e, hogy a környéken az a hír járja, hogy... (Az elnök kikapcsolja a felszólaló mikrofonját.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap