Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 193 igen szavazattal, 56 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a kivételes eljárást nem fogadta el. Tudniillik többi képviselõtársunk nem tartózkodott a teremben, és emiatt nem ismételhetjük meg még egyszer a szavazást. Azt hiszem, jó lenne, ha képviselõtársaink figyelmét felhívnák a frakcióvezetõk, hogy ne késõn jöjjenek be a terembe, mert egyébként akkor a nemkívánt szavazási eredmény következik be. (Zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! A kormány kérte a törvényjavaslat sürgõs megtárgyalását is. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 214 igen szavazattal, 52 ellenszavazattal és 3 tartózkodással a törvényjavaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! Páva Zoltán képviselõtársunk, MSZP, kivételes és sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a területfejlesztési támogatások és a decentralizáció elveirõl, a kedvezményezett területek besorolásának feltételrendszerérõl szóló 30/1997. (IV. 18.) országgyûlési határozat módosítását kezdeményezõ országgyûlési határozati javaslatát H/4709. számon.

Megkérdezem az elõterjesztõt, kívánja-e a kivételes eljárást indokolni. Nincs jelen.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! Kérem Mécs Imre képviselõ úr gépét bekapcsolni. (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 224 igen szavazattal, 27 ellenszavazattal és 23 tartózkodással az elõterjesztés kivételes eljárásban való tárgyalását elrendelte.

Az elõterjesztõ kérte a kivételes eljárásban történõ sürgõs tárgyalást. Ehhez is négyötöd szavazat szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a kivételes eljárásba vett elõterjesztés sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 223 igen szavazattal, 21 ellenszavazattal és 22 tartózkodással a kivételes eljárásba vett elõterjesztést sürgõsséggel tárgyalja.

A Házszabály 125. § (3) bekezdése értelmében az országgyûlési határozati javaslat vitájának lefolytatására kijelölöm a környezetvédelmi bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Szabó Iván és dr. Raskó György képviselõtársaink, MDNP, sürgõs tárgyalást kértek H/4647. számon "A fertõdi Esterházy-kastélyegyüttes" tárgyában benyújtott országgyûlési határozati javaslatukra.

Megkérdezem az elõterjesztõket, kívánják-e a sürgõs eljárást indokolni. Megadom a szót Szabó Iván képviselõ úrnak, MDNP.

(16.50)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap