Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Bauer Tamás képviselõ úr 26-27percet beszélt. Többen is számoltuk: a huszonhat perc alatt huszonhétszer említette a Fideszt. (Dr. Géczi József Alajos: Tegnap Gyimóthy többször. - Derültség.) Ezt a magasságot feltehetõen nem tudjuk elérni Bauer Tamás képviselõ úrnál.

Nos, azért kértem szót kétperces hozzászólásra, mert nem jó, hogyha valaki valótlant állít, még kevésbé jó, ha tudatosan teszi ezt. Azt gondolom, Bauer Tamás magánál volt, még akkor is, ha mondandójának iránya ezt nem minden esetben tételezteti föl velünk.

Õ azonban ismeri a magyar parlamentben elfogadott jogszabályokat, nyilván ismeri a választójogi törvényt, nyilván elõtte van és ki tudja nyitni a 10. § (1) bekezdésénél, és nyilván egybe tudja vetni azt, hogy ha a polgárok által kezdeményezett népszavazásnál a parlamentnek kötelezõ kiírnia - bizonyos alkotmányos kontroll megtétele után, de érdemi mérlegelés nélkül kötelezõ kiírnia - a népszavazást, a kormány, illetve a parlamenti képviselõk bizonyos százaléka által kezdeményezett népszavazás tekintetében viszont érdemi döntési helyzetben van a parlament. Ez jól jelzi, hogy a törvény logikája szerint is magasabb rendû az állampolgárok által kezdeményezett népszavazás. Nem azonos jogkövetkezménnyel jár a parlamentre nézve a kettõ. Bauer Tamás ezt nyilván tudja, és érdemtelenül, önmagához képest is méltatlanul fedi ezt el a választópolgárok elõtt. - Egy.

Kettõ: elég lesz talán ennyi is két percben. Nem hiszem, hogy érdemes belefogni hosszabban, hiszen szót kértem. A gomb jelzése egyfelõl jelzi a kétperces jelzést, másfelõl pedig jelentkezek az írásban benyújtott hozzászólók utáni hozzászólásra, mert azt gondolom, hogy Bauer Tamás egyéb kijelentései érdemi választ kívánnak.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap