Póda Jenõ Tartalom Elõzõ Következõ

PÓDA JENÕ (MDF): Köszönöm szépen, elnöknõ. Tisztelt Képviselõtársak! Nem szoktam földkérdésben megnyilatkozni. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Jobb lenne, ha nem tennéd most sem.) Köszönöm szépen az ajánlást... Most mégis, amiért teszem, az egy hiányérzetem kifejezése kapcsán jön elõ. A hiányérzetemet pedig az táplálja, hogy nem látom meggyõzõnek és átütõ erejûnek a kormány és a kormánypártok érvelését amellett, hogy õk valóban azt kívánják, amit mondanak.

Az elmúlt napok, hetek vitái engem arról gyõztek meg - mondom, aki nem mindennap ezzel a kérdéssel foglalkozom -, hogy a kormány és a kormánypártok a külföldi befektetõk, illetve a tsz-elnökök és tsz- vezetõk érdekeit képviselik tulajdonképpen az elõterjesztésük kapcsán, és mégis úgy próbálják ezt beállítani, mintha ez a magyar agrárgazdaság vagy általában a magyar gazdaság érdekeit szolgálná.

Számomra igazán az jelentené a hitelesítõ pecsétet, és talán egy kicsit elbizonytalanítana ebben a kérdésben, ha önök nemcsak azt fejtegetnék, hogy külföldiek jöhetnek-e ide, fektethetnek-e be, nekünk ez érdekünk vagy nem érdekünk, hanem részletesen kifejtenék, amit Szabó Lajos Mátyás érintett, de aztán mindenféle ideológiai, nehezen érthetõ fejtegetéseivel elvitte más irányba a beszédet, hogy magyarok fektethetnek-e be külföldre, mindenekelõtt a Kárpát-medencében. A kormány milyen támogatást nyújtana ehhez? - hiszen ez is a magyar gazdaság érdekeit szolgálná. Magyar befektetõk vásárolhatnak-e földet külföldön, akár az Európai Unió tagországaiban - mindenekelõtt a Kárpát-medencében, de külföldön? Milyen kormánytámogatást lehetne ehhez kapni a magyar fejlõdésben segítendõ gazdaságnak?

Ez a kérdés nagyon hiányzik, mert egyébként tényleg egyoldalú az önök megközelítése, tényleg nehezen hihetõ, és ahogy a tettenérés többször már elõkerült, nem is hihetõ tulajdonképpen. Ezzel a kérdéssel mindenképpen kellene foglalkozni. Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap