Orosz Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Meglehetõsen nehéz tárgyszerûnek maradni, mégis javaslom, hogy próbáljunk meg azok lenni. Lassan-lassan nem tudom, hogy mikor van: tegnap ilyenkor vagy ma ilyenkor. Merthogy tegnap ilyenkor végigtárgyaltuk a termõföldrõl szóló 1990. évi LV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, egészen pontosan folytattuk az általános vitát. Az utóbbi közel egy órában más sem hallatszott, csak azok az érvek, amik tegnap elhangzottak, tehát a termõföldrõl szóló törvény vitáját megismételtük még egyszer, holott szeretném képviselõtársaim figyelmét felhívni arra, hogy jelen pillanatban az országos népszavazás elrendelésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitájának folytatása van napirenden.

Úgy gondolom, hogy ezek között a keretek között kellene maradni, segítve elnök asszony munkáját, és segítve ezáltal azt is, hogy a népszavazás kiírható legyen. Képviselõtársaim is egyetértettek abban, hogy kár lenne veszélyeztetni országunk NATO-csatlakozását.

De ha már ezt mondtam, képviselõtársaimat emlékeztetem rá, hogy jeleztem, és gondolom, az irománytárban megtalálható az a módosító indítvány, amelyet a kérdések pontosítását illetõen Bihari képviselõtársammal benyújtottam. Azt hiszem, arról érdemes lesz a helyén beszélni. Inkább arról beszéljünk - e napirend kapcsán -, ami ide tartozik, hogy mikor lehessen, és milyen kérdésekben folyjék népszavazás, ne pedig megismételve sokadszor, egymás idegeit megtiporva, a termõföldtörvény vitáján már ismert kölcsönös vádaskodásokkal töltsük az idõnket.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

(19.30)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap