Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Bogárdi képviselõ úr azzal kezdte hozzászólását, hogy nem beszél a NATO kérdésérõl, mert abban egyetértés van. Mind ez idáig én is azt hittem, hogy egyetértés van. Úgy tûnik azonban, hogy nincs.

Nem tudom, ezen a késõi órán képviselõtársaim felfigyeltek-e Demeter Ervin képviselõtársunk felszólalására, aki nyíltan megzsarolta a Magyar Országgyûlést, hogy amennyiben nem az ellenzék kérdését teszik fel népszavazásra, az ellenzékbõl ötven képviselõ meg fogja akadályozni Magyarország NATO-csatlakozását. Demeter képviselõ úr ezt mondta.

Az Alkotmánybírósághoz fognak fordulni alkotmányossági panasszal, ez természetesen nem fog megállni - amint ezt Bihari képviselõ úr mondotta volt, de egyébként Dávid Ibolya képviselõ asszony is megerõsítette -, de teljesen mindegy, mert az alatt az idõ alatt, amíg az Alkotmánybíróság határozata megszületik, és addig végszavazásra nem kerülhet sor, elmegy a hajó, a népszavazást nem lehet november 16-ára kiírni, és Magyarország kimarad a NATO-csatlakozás elsõ körébõl.

Tisztelt Ház! Trombitás képviselõ úr tegnap azt kottyantotta el, hogy a Fideszt abszolút nem érdekli a földkérdés. A Fideszt egyetlen kérdés érdekli, hogy a jelenlegi kormánynak valamilyen kérdésben keresztbe lehessen térni. Most Demeter képviselõ úr azt mondta, hogy az MDF-et a NATO sem érdekli. Az MDF-et egyetlen dolog érdekli: az, hogy valamilyen módon meg lehessen bénítani azt, amit a kormánytöbbség akar. Demeter képviselõ úr azt mondta, hogy az ellenzék - vagy legalábbis az ellenzékben van ötven képviselõ, aki - hajlandó Magyarország NATO-csatlakozása ellen fellépni, hajlandó Magyarország NATO-csatlakozását megakadályozni abban az esetben, ha nem az õ kérdésük kerül a szavazólapra.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap