Trombitás Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TROMBITÁS ZOLTÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A szimpatikus államtitkár úr elõbbi felszólalása során szóba hozta a nevemet. Lehet, hogy államtitkár úr szokott kotyogni, én nem. Nem is szoktam ilyen tevékenységet folytatni, ez biztos. Tegnap - amint azt a jegyzõkönyvben világosan lerögzíti, mert én is megnéztem, hogy mit mondtam, ön is megnézheti - lerögzítettem azt a tényt, hogy mi tisztában vagyunk a saját álláspontunkkal és azzal, hogy az micsoda.

A másik pedig az volt, ami ettõl teljesen független tény, hogy én személy szerint jobban bíztam az elõzõ kormányban, mint az önök kormányában. Ebbõl önök messzemenõ következtetéseket vontak le, fõleg Bauer képviselõ úr, és az akkor felszólaltak. De hogy Bauer képviselõ úr miket szokott ezzel kapcsolatban mondani - gondolom, most is fog rá válaszolni -, nos, ismertek a szavai, különösebben nem is érdekelnek, hogy mit mond ezzel kapcsolatban, hisz egyetlenegy dologra jár az agya, mindenrõl ugyanaz jut eszébe, valamilyen Fidesz-dokumentum elõvétele és az abban való keresgélés és a lehetõség, hogy minél jobban megpróbáljon kiragadni valamit annak szövegkörnyezetébõl. De hát ez az õ megszokott taktikája, mindenki úgy él a politika fegyverével, ahogy akar.

(Az elnöklést dr. Gál Zoltán, az Országgyûlés elnöke veszi át.)

Én a tegnapi álláspontomat ebben a kérdésben fenntartom. Bármennyire is kívánják ezt ellenem fordítani, én a magam részérõl azt vállalom, hogy az elõzõ kormányban nagyobb bizodalmam volt, mint az önök kormányában. (Közbekiáltás balról: Hazugnak nevezted az elõzõ kormányt!) Nem neveztem hazugnak az elõzõ kormányt. Szeretném, ha felolvasná a tisztelt MSZP-s képviselõ úr a bekiabálása után a jegyzõkönyvbõl azt a részletet, amikor hazugnak neveztem az elõzõ kormányt. Semmi ilyesmit nem mondtam az elõzõ kormányra, tisztelt képviselõ úr. Szeretném, ha alátámasztaná ezt bizonyítékaival, mert egyszerûen csak elõ kell keresni azt a jegyzõkönyvet, amiben ezt bizonyára meg fogja találni. Lehet, hogy Bauer Tamáshoz kell fordulnia, ennek õ nagyon jó ismerõje, de nehezen hiszem, hogy õ találni fog ilyet az elõzõ négy évbõl.

Folyt. köv.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap