Zsigmond Attila Tartalom Elõzõ Következõ

ZSIGMOND ATTILA (MDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Nem mókából kértem rögtön magam után újra szót, hanem azért, mert az elõbb a kulturális bizottság alelnökeként a bizottságot képviselve természetesen csak azt mondhattam el, ami a bizottság álláspontját tükrözi. Most azonban a Magyar Demokrata Néppárt álláspontját szeretném elmondani a Néppárt felszólalójaként.

Azzal szeretném kezdeni, hogy megkérdezem: független-e a magyar közszolgálati média? Autonóm-e a magyar közszolgálati média? Vagy egy másik kérdés: lehet-e független egy költségvetési függésbe bonyolódó közszolgálati médium? Nem! Biztos, hogy nem, és ez a "nem" az autonómiát veszélyezteti. Ha az autonómiát bármi veszélyezteti, akkor az a sajtószabadságot, és ha a sajtószabadság kerül veszélybe, akkor a demokrácia is. Végül még egy kérdés: végrehajtotta-e a kormány a médiatörvényt? Vagy ki sem próbálta azt, azt a pénzügyi konstrukciót, ami a kormányfüggetlenséget szavatolja? Ki sem próbálta! Ám most másodszor akarja a költségvetési törvénnyel a médiatörvényt módosítani, kétharmados törvényt feles törvényre.

A Magyar Demokrata Néppárt ragaszkodik a médiatörvény végrehajtásához, és támogatja a kulturális bizottság határozati javaslatát. Hogy ragaszkodása milyen megalapozott, kérem, illusztrációul hallgassák meg a Magyar Rádió üzemi tanácsának levelét. "A Magyar Rádió Részvénytársaság üzemi tanácsa tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Köztársaság...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap