Buzás Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

BUZÁS SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Képviselõtársaimmal a személyi jövedelemadóról szóló, többször módosított törvény módosítását kezdeményeztük. Javaslatunk tulajdonképpen két területet érint, elsõsorban kiterjesztõ hatáskörrel.

(21.40)

A mezõgazdasági õstermelõk tevékenységének bõvítését tartalmazza az elsõ fejezet. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy azt a tevékenységet, amit a mezõgazdasági õstermelõk termeltetés keretében integrátorokon keresztül végeznek, õstermelõi tevékenységi hatáskörbe emeljük vissza. Ez a tevékenységszûkítés tulajdonképpen 1996. évtõl következett be. Ezzel a módosítással most azt kezdeményezzük, hogy 1997-tõl ez egyértelmûen a személyi jövedelemadó számításánál figyelembevételre kerüljön.

A másik javaslat, az elõterjesztés második része, a nemzetközi közúti árufuvarozásban és személyszállításban részt vevõk külföldi költségtérítésének elszámolását érinti. Ez a jelenlegi törvény 27. § c) pontjában meghatározott 30 százalékos korlát figyelmen kívül hagyását kezdeményezi. Ezzel a módosítással a törvény szinkronba kerül a kormányrendelet e területet szabályozó részével.

Úgy ítéljük meg, hogy ezek a módosítások lehetõvé teszik az 1997. évre vonatkozó személyi jövedelemadó törvény következetes végrehajtását. Kérem képviselõtársaimat, illetve az Országgyûlést a módosító javaslat támogatására.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap