Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Kedves Képviselõ Asszony! Azt gondolom, hogy elég érdekes összefüggésre tetszett itt célozni holmi kitüntetések kapcsán, de megnyugtatására szeretném elmondani, hogy éppenséggel a nyár folyamán a kábítószerügyi tárcaközi bizottság titkárának személyében is változás következett be egészségi okok miatt. El tudom képzelni, hogy a Mûvelõdési Minisztériumban is valamilyen oknál fogva - talán éppen azért, hogy hatékonyabb legyen a munka, annak megszervezése - személycserék következtek be. Úgyhogy azt kell hogy mondjam: engedje meg, hogy a kérdését ebben a formában, úgyszintén illõ tisztelettel, de visszautasítsam. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Ami pedig a megelõzési tevékenységet illeti - és ebben teljes egészében egyetértettünk eddig is, és most is egyetértünk -, a rendõrségi felderítõ munka hatékonyságának javulását nem tartjuk pusztán egyedül üdvözlendõ eredménynek. Valóban a megelõzésre kell a hangsúlyt helyezni. Bízom benne, hogy a mostani parlamenti vizsgálóbizottság jelentése is nagyon sok használható javaslatot és gondolatot ad majd a kormányzati szervek számára, hogy még hogyan lehet a megelõzési munka hatékonyságán változtatni, javítani, mert hiszen a mentálhigiénés mozgalmon keresztül vagy éppen az ön által is említett igen népszerû DADA-programmal nagyon sok mindent lehet tenni.

(13.50)

A DADA-programmal kapcsolatban csak hadd mondjam el, hogy az elmúlt tanévben 250 általános iskola, 20 ezer diák vett részt ebben a programban. Nem hiszem, hogy ez rosszul mûködik, és nagyon sok más programot is szervezünk. Nincs olyan hét, nincs olyan nap, hogy valami ezen a területen ne történne (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.), de nem vagyunk elégedettek, és tovább kell a munka hatékonyságán javítani.

Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap