Rapcsák András Tartalom Elõzõ Következõ

DR. RAPCSÁK ANDRÁS (Fidesz): Több irányú köszönetet kell mondanom államtitkár úrnak. Egyrészt a bevezetõjében elmondta: hogy melyik politikai formációhoz tartozik az illetõ önkormányzat, attól függõen változik a vele szembeni elbánás - ezt tudjuk.

A másik dolog: sajnálatos módon államtitkár úr a válaszában félrevezette a parlamentet. Közismert, tisztelt Ház, hogy nem készítik el az ágazati törvényeket, nincs felsorolva a kötelezõ feladatoknak az a listája, amelyet az önkormányzatoknak el kell látniuk. Ez pont azért nincs meghatározva, hogy ezt a fajta joghézagot ki lehessen használni a tervezési eljárások során.

Teljesen megtévesztõ az államtitkár úr álláspontja. Tudok a vitákról a Pénzügyminisztériummal, hadd ne minõsítsem e vitákat. Valamint el kell mondanom - amit államtitkár úr válasza is mutatott -: a Pénzügyminisztérium szakmailag felkészült; sajnos a Belügyminisztériumnak fogalma sincs arról, hogy a pénzügyi tervezésben hogyan érvényesítse pártállástól függetlenül az egyes önkormányzatok érdekeit. Nem tud felnõni a feladathoz. (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) Vannak növesztõszerek, államtitkár úr, éljenek vele!

Nem fogadható el a válasz. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap