Györgyi Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÖRGYI KÁLMÁN legfõbb ügyész: Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselõ Úr! Tisztelt Országgyûlés! A képviselõ úr által elmondott, kérdésében említett interpellációkat figyelemmel kísértem, így értesültem arról is, hogy az utóbbi interpelláció további tárgyalás végett bizottság elé utaltatott.

Kérdésére a következõket tudom mondani:

A kisvárdai városi ügyészség munkatervi feladatként vizsgálta építési engedélyezési és kötelezési eljárások törvényességét. Ennek kapcsán a területfejlesztési hozzájárulás igénylésével és felhasználásával összefüggõ olyan tényeket ismert meg, amelyek hivatalból üldözendõ bûncselekmény alapos gyanúját keltik. Ezért a kisvárdai városi ügyészség ez év július hó 21-én kelt határozatával a Btk. 288. §-ában meghatározott jogosulatlan gazdasági elõny megszerzése bûntettének alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. A nyomozást a záhonyi rendõrkapitányság bûnügyi osztálya folytatja. Különféle nyomozási cselekményeket végeztek el eddig, mások folyamatban vannak, ezek után lehet majd állást foglalni a gyanúsítások kérdésében.

Jelenleg tehát van bûncselekmény alapos gyanúja, ezért rendelték el a nyomozást és ezért folytatják, viszont nem került sor meghatározott személy gyanúsítottként való kihallgatására.

A parlamenti vizsgálatok részleteit nem ismerem, így azokról nem tudok nyilatkozni.

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap