Medgyasszay László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ (MDF): Tisztelt Ház! Mindig élvezettel hallgatom Bauer Tamás felszólalásait, mert kiváló elme, mindig gondolatébresztõ, amit elmond.

Annyit szeretnék tehát reagálni, kedves Bauer képviselõtársam, hogy az álláspontváltozásokkal kapcsolatban egy prominens szabaddemokrata képviselõ kicsit talán jobban csínján kellene hogy bánjon. Én nagy tisztelõje voltam '89-90-ben a Szabad Demokraták Szövetségének azért a harcos fellépésért... - nem folytatom, tetszik tudni, mirõl van szó. Tehát amikor álláspontokat, változtatásokat így boncolgatunk, akkor bizony a szabaddemokraták tájékán is lehetne söpörni.

A másik a megkülönböztetések, amirõl beszélt képviselõtársunk, hogy majd a törvényben milyen megkülönböztetések lesznek. Ezt már sokszor elmondtuk, és nemcsak mi, ellenzéki képviselõk, hanem független szakértõk is, hogy ezek a bizonyos fékek és megkülönböztetések úgy kijátszhatók, hogy egy elsõéves jogász is rá ezer kiskaput talál.

(17.40)

Ami viszont még hozzátartozik a két percemhez: azt mondta képviselõ úr, hogy nem tudnának az ellenzéki kérdésre jó választ adni az állampolgárok. Persze egészen más a véleményem, éppen arra a kérdésre lehet adni egy egyértelmû választ - egy igen választ -, amely nem zárja ki a szövetkezetek és egyéb társaságok földtulajdonszerzésének a problémakörét, erre mozgáslehetõséget ad a parlamentnek és a kormánynak; csak be kéne látni, hogy a bizonyos szerzõdés alapján - itt a nemzetközi szerzõdésrõl, az OECD-szerzõdésrõl beszélek - nem tehetünk különbséget társaság és társaság között. Tehát oda-vissza igaz ez, amikor Bauer képviselõtársam azt mondja, hogy az õ kérdésük, a kormány kérdése külföldirõl nem beszél, holott egyértelmû, hogy a külföldi tulajdonú belföldi társaságokat is beemeli a kedvezményezettek körébe.

Tehát azt gondolom, hogy az ellenzéki kérdésre igenis egyértelmû és jó választ lehet adni, ami egy késõbbi továbbgondolkodást a földtulajdonszerzéssel kapcsolatban nem tesz lehetetlenné. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap