Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Elnézést kérek, tisztelt képviselõtársaim, mert úgy tûnik, hogy Boross Péter képviselõtársunk számára talán nem fejeztem ki elég világosan magam. Természetesen egyetértek azzal, hogy a Fidesznek bármilyen kérdésben joga van az ellenkezõjét mondani annak, mint három évvel ezelõtt. Csak az egy héttel ezelõtti vitában tisztelettel arra kértem, illetve kértük többen a Fidesz jelen lévõ képviselõit, hogy magyarázzák már meg nekünk, hogy ez miért van. Glattfelder Béla azt mondta a Magyar Televízióban, hogy összefüggésébõl szakítottuk ki azt a mondatot. Elõvettük az összefüggéseket, megnéztük, és kiderült, hogy nem találjuk azt az összefüggést, amibõl kiszakítottuk azt a mondatot.

Pokorni Zoltán egy héttel ezelõtt, körülbelül ugyanebben az idõben azt kérte, hogy várjuk meg a hozzászólását, majd elmagyarázza. Vártam, vártam este 11-ig, és észre se vettem, hogy Pokorni Zoltán már órák óta elment. Nem várta meg azt a lehetõséget, hogy megadhassa a választ. Csak az az egy dolog érdekel bennünket, hogy a Fidesz miért változtatta meg az ellenkezõjére az álláspontját, de talán nemcsak bennünket, hanem azt a sok százezer szavazót, aki ma még azt hiszi, hogy a Fideszre fog szavazni. (Derültség a kormánypárti oldalon.)

Miért változtatta meg a Fidesz az álláspontját az ellenkezõjére? Csak azért teszem fel ezt a kérdést a részletes vitában, mert a Fidesz is jegyzi azt a módosító indítványt. Egyébként fel se tenném ezt a kérdést, ha csak a Kisgazdapárt, az MDF meg a függetlenné vált KDNP-s képviselõk jegyeznék. De a Fidesz frakcióvezetõje is jegyzi ezt a módosító indítványt, tehát teljes joggal tesszük fel ezt a kérdést neki, hogy miért állt a Kisgazdapárt álláspontja mögé a Fidesz ezzel a módosító indítvánnyal meg az egész agrárpolitikájával.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

(18.00)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap