Gombos András Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GOMBOS ANDRÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen. Most nem a legutóbbi vagy az utolsó elõtti, Fidesz részérõl történt köpönyegfordításról akarok beszélni - és annak érvrendszerét hiányolom -, hanem csupán az OECD-szerzõdéssel kapcsolatban szeretnék néhány dolgot felvetni.

Több alkalommal, jelesül Orbán Viktor a vezérszónoklatában is volt szíves elmondani azt, hogy a kormány nagyon komoly hibákat követett el akkor, amikor az OECD-szerzõdést végigtárgyalta, azt aláírta, elsõsorban annak mezõgazdasági részét. Ezt a parlament ratifikálta, elfogadta. Mielõtt ratifikálásra került sor, ezt a szerzõdést megvizsgálták az illetékes bizottságok. Ennek a parlamentnek van egy olyan bizottsága, hogy európai integrációs bizottság. Ezen európai integrációs bizottság feladatai közé tartozik többek között az, hogy megvizsgálja: a kormány milyen szerzõdéseket köt az Európai Unióval, hogyan haladnak az európai uniós tárgyalások - és így tovább -, beszámoltatja a kormányt. Ezen az ülésen ez a bizottság megvizsgálta ezt az OECD-egyezményt, és arra az álláspontra jutott, hogy ez megfelel a magyar érdekeknek. Ezen európai integrációs ügyek bizottságának az elnöke Orbán Viktor.

Úgy gondolom, akkor kellett volna ezeket a kérdéseket felvetni, ha olyan kételyek fogalmazódnak meg, hogy márpedig ez az egyezmény káros a magyar mezõgazdaságra, nem pedig utólag, most, amikor esetleg eszükbe juthat, hogy úgy gondolják, a saját érdeküknek, a saját politikai érdeküknek és érvrendszerüknek esetleg használna a kormány ismételt besározása. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap