Balsai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Elismerem, hogy kellemetlen nagyobb nyilvánosság elõtt vállalni olyanokat, amely egy bizottsági vitában tartalmi értelemben elhangzott.

Eörsi Mátyás államtitkár úr hozzászólása kapcsán két dolgot említettem meg, és nincs okom visszavonni. Az egyik, hogy milyen választ involvált az a kérdés, hogy vajon miért sértették meg a két szavazólapmintával a törvény írott betûjét. Erre a válasza az volt, megismétlem: mert ezt látják szerencsésebbnek, hiszen így el lehet kerülni az esetleges protest-szavazatokat - körülbelül ez volt a tartalma.

A másik: egy teljesen megalapozatlan számot "gurított be" a bizottság ülésére, hogy nincs a kormánynak újabb 3 milliárd forintja az újabb népszavazás megrendezésére. Ezek jegyzõkönyvbõl nyomon kísérhetõk; én javaslom, hogy ha Eörsi Mátyás államtitkár úr ezzel nem ért egyet, tekintse át - nyilván közben írásba foglalták - a jegyzõkönyvet.

Ehhez fûzõdnek a Szigethy képviselõtársam által elmondottak is: bizony rendkívül - hogy úgy mondjam - alacsony színvonalú nyelvtani, nyelvhelyességi vitákkal próbálta élét venni - nem túl nagy sikerrel - 320 ezer honfitársunk elolvasott és aláírásával támogatott kérdésének; vesszõket, gondolatjeleket, kötõjeleket, ragokat kért számon. Kellemetlen dolog, ha egy héttel késõbb rádiós közvetítéssel ellátott plenáris ülésen ezt meg kell hallania. Képviselõtársam! Oda kell menni majd az aláírásgyûjtések alkalmával az íveket aláírókhoz, meg kell nekik mondani, hogy tessék elolvasni, szerintem a vesszõ itt vagy ott rosszul van. De ha ez egyszer már elhangzott a bizottságban, akkor ennek vállalni kell a következményeit, vállalni kell a felidézését.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap