Bogárdi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Szintén Bihari Mihály hozzászólásához szólnék. Én is támogatom, hogy ez a rész kikerüljön, de nem magában kellene kikerülnie, hanem még bõvíteni kellene azt a részt, amely kikerül ebbõl a kérdésbõl. Ugyanis õ azt mondja, hogy különbséget tudjanak tenni a belföldi jogi személyek között. Erre én is nagyon kíváncsi volnék, hogy ez hogyan lehetséges a jelenlegi nemzetközi szerzõdések tükrében, de nemcsak úgy, hanem anélkül is.

Fel szeretném hívni a figyelmét a tisztelt Háznak a szövetkezeti törvény azon rendelkezésére, miszerint öt természetes és jogi személy szövetkezetet alakíthat.

(19.40)

Ebbe a természetes és jogi személyi körbe beletartozik az a részvénytársaság is, amely képviselõ úr szerint is anonim. Tehát az a szövetkezet, amelynek jogi személy tagjai vannak, ilyenformán ebbõl kikerül, mert ha ott szövetkezet a tag, akkor az anyaszövetkezet anyjánál vagy nagyanyjánál - itt aztán lehetne sorolni a mutációkat - lehet valahol egy elbújtatott valaki, aki már az ön által kizárandó körbe tartozik. Azt hiszem, hogy ha lehet, akkor lesz is - ha pénzrõl van szó, akkor pláne lesz. Tehát az a garancia, amit képviselõ úr itt mondott, egyáltalán nem nyugtat meg engem.

Az viszont, hogy nem bonyolult jogalkotói feladat ezt az ön által felvázolt sémát megfogalmazni, szintén nem nyugtat meg, ugyanis mégiscsak elég bonyolult lehet, ha három és valamennyi esztendõ nem volt elegendõ a jelenlegi koalíciónak arra, hogy ezt a nem bonyolult feladatot megoldja, és ez a törvény-elõterjesztés került elénk, ami ezt a hatalmas vitát kavarta.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap