Salamon László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm. Orosz Sándor képviselõtársam hozzászólásához szeretném hozzáfûzni, hogy valóban az a helyzet, amit a képviselõ úr mond, hogy ha a belföldi jogi személyeknek biztosítom a termõföld megszerzését, akkor nem tudom megakadályozni, hogy olyan jogi személyek is szerezzenek, amelyek külföldi tulajdonban vannak.

És fordítva is igaz a kérdés, amit elmondott - így van. Ha kizárom mindazon tulajdonszerzési lehetõséget, amelyben akár ilyen mögöttes külföldi tulajdonos van, akkor valóban ki kell zárnom a jogi személyek tulajdonszerzését. Tehát arról van szó, és az a nagy baj, hogy a fürdõkád és a fürdõkádbéli víz és a gyermek szétválaszthatatlanul és kölcsönösen össze van kapcsolva; egyiket sem lehet a másik megtartása nélkül kilöttyinteni. Ez a baj, képviselõ úr! És ezért tartom nagyon fontosnak, amire ön most ismételten hivatkozott, hogy Bihari Mihály képviselõ úr tudja a megoldást.

Kérem, összetett kézzel kérem, mondja el azt a néhány jogi tételt, ami a megoldás, és akkor ne bántsuk itt egymást, menjünk haza, mert akkor az egész kérdést - a földtörvény módosítását is, meg ezt az egész vitát is - megoldottuk. Kérem, árulják el, hogy mi a jogi megoldás! (Közbeszólások az MDF soraiból: Halljuk!) Halljuk! - és a kérdés akkor máris meg van oldva. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap