Bogárdi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Sajátos Eörsi államtitkár úr felvetése: úgy tûnik, mintha mi, az ellenzék akarnánk úgy módosítani a földtörvényt, hogy az az OECD-szerzõdésbe ütközzön. Nem errõl van szó! A kormány beterjesztett egy módosítási javaslatot: arról menet közben kiderült, hogy nemzetközi szerzõdésbe ütközik. Utána a kormánypártok támogatásával két népszavazási kérdés került az ország elé, és azokról is kiderült, hogy ebbe a szerzõdésbe ütköznek.

Most Eörsi képviselõ úr azt mondja, hogy nem lehetett olyan kivételt kérni, ami a jövõben lesz. De könyörgök: ki akarja itt megváltoztatni az OECD-szerzõdéssel kompatíbilis földtörvényt? Hát önök! Ha önök meg akarják változtatni, akkor valamit csinálni kell, mert nemzetközi szerzõdésbe ütközik. Mi ehhez próbáltunk önöknek tanácsokat adni, hogy mit lehet csinálni. Önök pedig visszalõnek azzal, hogy nem lehet. Hát akkor nem lehet mást csinálni, mint vissza kell vonni a földtörvény-módosítási javaslatot (Gyimóthy Géza: Ezt már sokszor mondtam!), és akkor nem kell népszavazás, akkor marad minden úgy, ahogy van.

De azt mi nem tudjuk önök helyett megoldani, hogy ne legyen nemzetközi szerzõdéssel ellentétes az, amit önök terjesztettek elõ.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap