Orosz Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Bogárdi képviselõtársam figyelmét én magam is szerettem volna felhívni arra az egyébként nemcsak nála elõforduló, meglepõ következtetésre, hogy a tény és annak az ellentetje is ellentétes valamivel. Ezen állítások valamelyike vélhetõleg nem fedi a valóságot. A tartalmáról pedig beszélt az államtitkár úr.

Másodszor fordul elõ az országgyûlési határozati javaslat vitája kapcsán, hogy ellenzéki képviselõtársaim alkuba kívánnak bocsátani állampolgári szavazatokat. Szeretném felhívni... (Közbeszólás az ellenzéki pártok padsoraiból: Nem!) ... Bogárdi képviselõtársam is ezt tette: "akkor nincs szükség népszavazásra" és a többi és a többi. Kérdezem én (Demeter Ervin: Félreértés!), hogy ha valós kérdésfeltevés volt, és valós állampolgári szándékokért szállnak síkra - pláne egyezõ értelmezésen alapulva, mint ahogy kiderült, hogy nem így van -, akkor szabad-e ilyen nyilvánosan alkudozni állampolgárok voksaival? (Dr. Szabó Zoltán: Így van!)

Meggyõzõdésem szerint nem; meggyõzõdésem szerint éppen ezért az országgyûlési határozati javaslatban megfogalmazandó kérdések pontosítása lehet a feladat - ezzel a részletes vitával ebbe az irányba tartunk.

És biztos vagyok abban, hogy kellõ megértéssel a képviselõtársam által benyújtott 4., illetõleg 5., és az ennek megfelelõ mellékletbeli sorszámokban szereplõ javaslatok olyan pontos megfogalmazások, amikben az állampolgári akarat - az önök és a mi szándékaink szerint is - kikutatható.

Köszönöm a figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap