Glattfelder Béla Tartalom Elõzõ Következõ

GLATTFELDER BÉLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Elõbb Eörsi Mátyás azt mondta, hogy az ellenzék kérdése szerinte ellentétes az OECD-egyezménnyel. Ez szerintem logikusan nem következik azokból a tényekbõl, amelyeket itt az elõbb a kormánypárti képviselõk is elismertek.

Hiszen Eörsi Mátyás is elismerte azt, hogy a jelenlegi törvény, amely ma hatályban van, nem ellentétes az OECD-megállapodásban foglaltakkal. És Orosz Sándor elismerte azt, sõt kifogásolta, hogy a mi kérdésünk esetén nem jön létre törvényhozási kényszer, hiszen a jelenleg hatályos törvény is eleget tesz azoknak a feltételeknek, amelyek a népszavazási kérdésben meg vannak fogalmazva.

Ilyen módon tehát nem logikus azt állítani, hogy a kérdésünk, abban az esetben, ha többséget kap a népszavazáson, akkor egy olyan helyzetet teremtene, amelyik az OECD-szerzõdéssel ellentétes lenne. A mi kérdésünk teljes egészében megfelel az OECD-szerzõdés követelményeinek.

(20.10)

Ami nem felel meg, az az, hogy ha önök úgy akarnának a belföldi jogi személyeknek földtulajdon-szerzési lehetõséget adni, hogy az nem jelentené azt is egyben, hogy a külföldiek által tulajdonolt jogi személyek is földtulajdont szereznek Magyarországon. Ez is bizonyítja azt - mivel önök meg akarnak felelni az önök által megkötött OECD- szerzõdésnek -, hogy önök úgy akarnak a magyar jogi személyeknek földtulajdon-szerzési lehetõséget adni, hogy azzal egyidejûleg a külföldi tulajdonban levõ jogi személyeknek is földtulajdon-szerzési lehetõséget akarnak adni.

Köszönöm szépen. (Taps az MDF, a Fidesz és az MDNP padsoraiban. - Dr. Szabó Zoltán: Ez teljesen logikus volt!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap