Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tulajdonképpen Demeter képviselõ úrnak igaza volna akkor, hogyha ezt a kérdést tették volna fel, vagy kérték volna, hogy tegyék fel népszavazásra, és nem azt, amely tartalmazza azt is, hogy szervezetek se szerezhessenek földtulajdont. Ezt bizony az önök által aláíróívekre nyomtatott kérdések tartalmazzák.

Egyébként mélységesen osztom Salamon képviselõ úr nemes pátosztól átfûtött hozzászólását. Én azt gondolom persze, hogy az a 15 tagú testület, amely a végrehajtó hatalom élén áll, nem véletlenül áll ott, hanem mintegy 3 millió választópolgár szavazatából és akaratából, úgyhogy a minõségi különbségnél talán ezt is figyelembe lehetne venni. De most tegyük zárójelbe ezt a kérdést, pusztán egyetlen kérdésre tessék kedves lenni válaszolni.

(20.30)

Az a mintegy 75 százaléknyi magyar állampolgár, aki a közvélemény- kutatások szerint azt szeretné, hogy Magyarországon szövetkezetek szerezhessenek termõföldtulajdont, és azt szeretné, hogy külföldiek ne szerezhessenek termõföldtulajdont, ez a mintegy 75 százaléknyi állampolgár hogyan szavazzon az önök kérdésére? Ha ezt önök meg tudják mondani, beadjuk a derekunkat.

Köszönöm. (Taps a bal oldalon. - Közbeszólás a jobb oldalról: Így van!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap