Balsai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Hát akkor mindjárt megmondom a választ, kedves államtitkár úr. Nincsen "magyar" szövetkezet, nincsen "magyar" kft., nincsen "magyar" részvénytársaság, hanem van szövetkezet, van kft., Porsche Hungária például - semmilyen tilalom nincs arra, hogy ezek a társaságok (Közbeszólás a jobb oldalról: Így van!) magyarként mûködjenek, és csak belföldiek legyenek a tulajdonosai!

Sajnos az, amit ön lobogtat, Bauer képviselõtársam, az a közvélemény-kutatási kérdés ezt nem tudja vagy nem akarja föltenni, tehát becsapja az állampolgárokat, mert amikor arra felelnek, hogy ne legyen külföldi tulajdonos, de legyen belföldi szövetkezet, õk, szegények azt hiszik, hogy az egy magyar vállalkozás. Nincsen - még egyszer mondom - Magyarországon magyar szövetkezet. Van magyar állampolgár. Ilyen szempontból a legdiszkriminatívabb törvény az állampolgársági törvény. Vállaljuk, mert fizetik az adót, katonáskodnak érte, vállaljuk a megkülönböztetést, mint a világon mindenütt.

De a társaságoknál ezt nem lehet tenni! És ne csináljanak úgy, mint hogyha ezt nem tudnák; vagy ha nem tudják, akkor olvassák el a legegyszerûbb jogszabályokat! (Taps az ellenzéki pártok soraiban. - Dr. Szabó Zoltán: Szóval igennel vagy nemmel szavazzanak? - Dr. Dávid Ibolya: Igennel!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap