Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A földrõl szóló kérdés második kérdéséhez szeretnék hozzászólni. Ha ezt a kérdést együttesen vizsgáljuk az elõzõ kérdéssel, akkor ez a kérdés önmagában azt a látszatot kelti, mintha külföldiek földtulajdonszerzését igyekezne korlátozni, holott épp az elõzõ kérdés abban az irányba hat, hogy szélesíti a külföldiek földtulajdon- szerzési lehetõségét.

Nem világos elõttünk az sem, hogy az idõpont tekintetében miért az európai uniós csatlakozásról szóló népszavazást jelöli meg, tudniillik az európai uniós társulási szerzõdésben nincs olyan szabály, amely arról rendelkezne, hogy ezt az úgynevezett nemzeti elbánás elvét alkalmazni kell - tehát számunkra nem világos és nem érthetõ, hogy miért.

Mi úgy ítéljük meg, hogy egy tárgyalási kérdés kell hogy legyen az európai uniós csatlakozás során, hogy mikor kerül a nemzeti elbánás elve érvényesítésre. Nekünk meggyõzõdésünk, hogy ebben komoly tárgyalási pozícióval rendelkezünk, és a késõbbiekre lehet ezt halasztani. Ezért tisztelettel azt javasolnám, hogy ezt a kérdést az elõterjesztõk vonják vissza.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap