Baja Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BAJA FERENC környezetvédelmi miniszter: Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Környezetvédelmi miniszterként nagyon remélem, hogy ez a napirend utáni újabb kör nem fogja megakadályozni azt a célt, amelyrõl a miniszterelnök úr beszélt. Nevezetesen - szeretném az õ szavait ide visszaidézni - érdemi és komoly tárgyalások a hat parlamenti párttal fogják megalapozni a hágai döntéshez kötõdõ magyar tárgyalásokat. Azt gondolom, ez a lényeg, és ebben az érdemi politikai erõk egyetértettek.

Szeretném elmondani Torgyán József képviselõtársamnak, hogy a szavazástól függetlenül abban az idõszakban a Kisgazdapárt hangosan követelte a szerzõdés felmondását, és kérte az akkori kormánytól, számon kérve, hogy miféle magyarság az, amelyik még ezt a szerzõdést még fel nem mondotta, függetlenül attól, hogy milyen volt a szavazás eredménye.

Pokorni képviselõtársamnak hadd mondjam, hogy a múltat valóban nem lehet végképp eltörölni. Arra is emlékezni érdemes, hogy ebben a Házban Horn Gyula volt az, aki a nemzetközi jogra felhívta akkor a tisztelt Ház figyelmét, s úgy gondolom, e tekintetben véletlenül igaza volt. (Zaj, közbeszólások.)

Még egyszer szeretném hangsúlyozni azt a kormány nevében, hogy érdemi egyeztetésre és érdemi tárgyalásra hívta a kormányzat az ellenzéket. Azt remélem, hogy a parlamenti vitától függetlenül ez a meghívás valóban élni fog, és õk pedig élni fognak ezzel.

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az MSZP soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap