Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Több hozzászóló nem jelentkezett. Megkérdezem azért, hogy kíván-e még valaki a vitában hozzászólni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván. Akkor az általános vitát elnapolom. Folytatására jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a közúti közlekedésrõl szóló 1988. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történõ megtárgyalása.

Pusztai Csaba és Göndör István MSZP-s képviselõ urak önálló indítványát T/4599. számon, a kijelölt alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/4599/3. számon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai.

Megadom a szót Pusztai Csaba képviselõ úrnak, a napirendi pont elõadójának. (Pusztai Csaba nincs jelen.)

(18.20)

Megadnám, de nincs itt. Göndör István, a másik elõterjesztõ? (Göndör István szintén nincs jelen.) Õ sincs itt. Képviseli-e valaki az elõterjesztõket? (Nincs jelzés.)

Akkor az az érdekes helyzet áll elõ - ami ugyan nem házszabályellenes -, hogy expozé nélkül tárgyaljuk a javaslatot. Miután expozé ugyan nem hangzott el, de feltételezem, hogy a törvényjavaslat ismert a kormány képviselõje számára, megkérdezem a kormány képviselõjét, hogy kíván-e expozé nélkül hozzászólni ehhez a vitához. (Nincs jelzés.) Nem kíván hozzászólni.

Megkérdezem azt, hogy a bizottságok közül az alkotmányügyi bizottság kíván-e elõadót állítani. (Nincs jelzés.) Az alkotmányügyi bizottság nem kíván elõadót állítani.

Tisztelt Országgyûlés! Most pedig a képviselõcsoportok álláspontját csoportonként egy-egy képviselõ ismertetheti. Megkérdezem az MSZP- képviselõcsoportot, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelzés.) Nem kíván felszólalni.

Megkérdezem a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselõcsoportját, hogy Kósa Lajos fenntartja-e felszólalási szándékát, hiszen õ írásban jelezte ezt a szándékot. (Kósa Lajos: Igen.) Akkor megadom a szót Kósa Lajos képviselõ úrnak, Fidesz-Magyar Polgári Párt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap