Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Kedves Képviselõ Úr! Jelenleg - mint ön is tudja - 189 mentõállomás mûködik az országban. Az a minõsítési rendszer, amelyre ön is célzott, tulajdonképpen arra nyújt alkalmat, hogy a felújításokra rendelkezésre álló forrásokat megfelelõen lehessen odaütemezni, ahol valóban a legnagyobb szükség van rá.

Azért a képhez hozzátartozik, hogy évrõl évre csökken az alkalmatlan és a korlátozottan alkalmas minõsítésû mentõállomások száma. Az idõ igen rövid arra, hogy felsoroljam, csak ebben az évben mi minden történt ezen a területen. Augusztus 20-án nyílt meg az új örkényi állomás, de még ebben az esztendõben meg fog nyílni Budafokon és Simontornyán is az új állomás. Nem szeretném hosszú felsorolással megemlíteni, hogy hol vannak még tennivalók, és hol oldottuk meg a feladatot.

Az aggályait természetesen osztom. A magunk részérõl is teszünk annak érdekében, hogy javítsuk a mentõszolgálat mûködési feltételeit. Ezt a célt szolgálja, hogy az új egészségügyi törvény - amennyiben a parlament elfogadja - az állami költségvetésbe viszi át a mentõszolgálat finanszírozását. Azt mondhatom - de errõl a költségvetés tervezetébõl nyilván képviselõ úr is tájékozódhatott -, hogy 1998-ban az idei évhez viszonyítva körülbelül 20 százalékkal több pénz áll majd a mentõszolgálat rendelkezésére, mint az idén. Ez természetesen még mindig nem fogja azt eredményezni, hogy minden beruházást és minden felújítást egy év alatt meg fogunk tudni oldani, de a legsürgõsebb feladatoknak eleget tudunk tenni, ideértve a gépkocsipark már indokolt jövõ évi cseréjének a megkezdését is.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap