Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársam! Az ön által említett mutatók valóban azt bizonyítják, hogy a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság hátrányos helyzetben van. Hátrányos helyzetbe került az elmúlt évtizedekben, és ennek a felszámolása nyilván megint csak több év feladata lehet. De örömmel kell mondanom azt, hogy a jövõ évben egy nagyon nagy lépést teszünk e hátrány felszámolása érdekében.

(16.20)

Az ön által említett fejlesztési program alapján már elkészült a cselekvési terv, és ebben a cselekvési tervben lebontásra kerültek azok a mutatók, azok a feladatok, amelyeket a középtávú fejlesztési program tartalmaz. Ennek megfelelõen 1998-ban a jelenleg Pest megyében meglévõ rendõrõrsök létszáma 110 fõvel növekszik, egy új rendõrõrs kialakítására is sor kerül - ennek a létszáma 53 fõ lesz -, ezenkívül még autópálya-rendõrség, valamint az M0-ás autópályaõrs is 6, illetve 7 fõvel növekszik. Ez annyit jelent, hogy összesen a jövõ évben Pest megye rendõri létszáma mintegy 181 fõvel emelkedik.

Úgy vélem, ezek a számok bizonyítják azt, hogy valóban, amikor a rendõri vezetõk kialakítják és tervezik az elkövetkezendõ évek fejlesztését, figyelembe veszik azt, hogy jelenleg mi a helyzet, és a hátrányosabb helyzetû területek többet kapnak, mint a jelenleg relatíve jobb helyzetben lévõk.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap