Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: A házszabály-módosítás alapján nem adhatok szót személyes érintettség ügyében. Mivel nem ügyrendi kérdésben kért szót, a határozathozatal következik. (Folyamatos zaj.)

Bejelentem, hogy a H/4772/9. számú ajánlás 3., 6., valamint a kiegészítõ ajánlás 1., 2., 3., 4., 5., 6. számú pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés.

Az elõterjesztõ a H/4772/9. számú ajánlás 1., 4., 5., 7., 9. és 10. számú pontjaiban foglalt módosító javaslatok támogatja ezek elfogadása pedig kizárja az ajánlás 2. és 8. pontjaiban szereplõ indítványaikat.

Most pedig felhívom figyelmüket, hogy a módosító javaslatok elfogadásához az országgyûlési képviselõk kétharmadának, azaz 255 képviselõnek az igen szavazata szükséges. (Folyamatos zaj.)

Mindezek ismeretében - figyelmüket kérve - kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Az eredmény megjelenésekor taps a kormánypárti padsorokból.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 259 igen szavazattal, 79 nemmel, 1 tartózkodással a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.

A záróvitára és a zárószavazásra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most soron következik a Magyar Köztársaság kormánya és az Osztrák Köztársaság kormánya között 1992. október 9-én, Salzburgban aláírt egyezmény módosításáról szóló megállapodás megerõsítését kezdeményezõ országgyûlési határozati javaslat általános vitája és a határozathozatal.

(17.20)

Az elõterjesztést H/4820. számon, a bizottságok ajánlásait H/4820/1- 2. számokon kapták kézhez. (Folyamatos zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Kérném, hogy hallgassuk meg együtt Világosi Gábor államtitkár urat, a napirendi pont elõadóját.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap