Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs ilyen jelzés.) Jelzés nem érkezett. Tisztelt Országgyûlés! Ez esetben az általános vitát lezárom.

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. A határozati javaslat elfogadásáról döntünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Nincs ilyen jelzés.) Mivel nincs, a határozathozatal következik.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya és az Osztrák Köztársaság kormánya között az 1992. október 9-én, Salzburgban aláírt egyezmény módosításáról szóló megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 313 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozatot elfogadta.

Soron következik a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja által benyújtott kérelemrõl történõ vita és határozathozatal, az alkotmány- és igazságügyi bizottság ATB 298/1/1997. számú, 1997. szeptember 17-én született eseti jellegû állásfoglalásával kapcsolatban.

Az alkotmányügyi bizottság állásfoglalása a következõ: "Házszabályszerûen lehetnek a Kereszténydemokrata Néppárt képviselõcsoportjának megszûnése, azaz nem kilépés és kizárás miatt függetlenné vált képviselõk a hat hónapos várakozási idõ nélkül más képviselõcsoport tagjai."

A Független Kisgazdapárt frakciója a Házszabály 143. § (4) bekezdése alapján kérte, hogy az Országgyûlés a bizottság állásfoglalását utasítsa el. A frakció kérelmét Ü/4930. számon kapták kézhez. A módosított Házszabály 143. §-a részletesen szabályozza ezt a vitát és a határozathozatali eljárást.

Elõször megadom a szót dr. Torgyán József úrnak, a döntést indítványozó frakció vezetõjének, ötperces idõkeretben.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap