Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Toller Képviselõtársam! Egy kérésem van: szíveskedjék elolvasni az 50. § (2) bekezdését. Az kifejezetten kimondja - elõbb felolvastam, de lehet, hogy nem jó az akusztikája ennek a teremnek (Dr. Toller László: Ugyanazt olvastam én is.), én vizuálisan látom -, kimondja, hogy ugyanannak a jelöltnek az ajánlásáról van szó. Nem több pártot ajánl az illetõ, nem több jelöltet, ugyanazt a jelöltet ajánlja kétszer. Az akarata egyértelmûen megállapítható: azt a személyt akarja ajánlani.

Az, hogy valamilyen módon véletlenül két ajánlási szelvényt küldtek ki neki, és mindkét kopogtatócédulát odaadja annak a képviselõjelöltnek, akit ajánlani akar, ez miért megbocsáthatatlan bûn? Ugyanannak a személynek odaadta, egyet figyelembe kell venni, a többi pedig olyan, mintha nem lenne. Nem többes jelölésrõl van szó, hanem ugyanannak a személynek egyszer történõ jelölésérõl, de megerõsített és kétszer vagy háromszor átadott kopogtatócédulával, ami szinte lehetetlen.

De a probléma nem az országgyûlési képviselõknél van, hanem a népszavazásnál és a népi kezdeményezésnél, ahol több százezer ember aláírását gyûjtik össze, ahol óhatatlanul is elõfordulnak - személyesen tudom ezt tanúsítani - a kettõsségek.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap