Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! A NATO-csatlakozást illetõen a Független Kisgazdapárt többször kifejtette már az álláspontját: mi ahhoz a nyugat-európai és nyugati közösséghez tartoztunk 1945 elõtt, amely integrációtól éppen a szovjet megszállás és a Szovjetuniót támogató kollaboránsok ütöttek el minket.

(15.10)

Ezért a Független Kisgazdapárt üdvözli azt a kezdeményezést, hogy a NATO-meghívásnak tegyünk eleget. Ugyanakkor az álláspontunk az, hogy az MSZP és a kormányoldal kockáztatja a NATO-csatlakozást, azzal, hogy olyan népszavazási kezdeményezésbe fogott, ahol egyidejûleg a lakosság döntõ részét súlyosan sérti azáltal, hogy a nép által a népszavazásra feltett kérdéseket semmibe veszi, és a saját kérdéseit helyezi elõtérbe. Mi ezt a politikát olyan veszélyesnek érezzük, hogy erre felhívjuk a figyelmet.

Ugyanakkor hadd utaljak rá: a külügyminiszter úr hivatkozott arra, hogy milyen jó irányban haladnak itt, Magyarországon - mint befektetési célországban - a dolgok. Kérem, hadd utaljak egy-két adatra, hogy az MSZP-SZDSZ-es kormányzat alatt eddig mi történt: az ólommentes benzin ára 173 százalékkal, a földgázé 346 százalékkal... (Felzúdulás a kormánypártok padsoraiban.), a villamos energia díja 308 százalékkal ment fel; egyedül a bér ment le, de az nagyon! Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap