Fodor István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FODOR ISTVÁN honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Szabad György képviselõ úr történészként is ennek a kornak kiváló ismerõje, és úgy gondolom, hitelesen méltatta a '48-as eseményeket, hitelesen emlékezett meg a '48-as hõsökrõl. Nincs vele mit vitatkozni. Amit mondani akarok az õ felszólalása kapcsán, ahhoz nem is kell a rendelkezésemre álló idõt teljesen igénybe venni.

Újságok megírták, a televízió, a rádió beszámolt róla, hogy a mai napon a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere lerótta kegyeletét az aradi hõsök emlékmûvénél. Ennél az emlékmûnél ez alkalommal román katonák álltak díszõrséget, és a programhoz tartozott az is, hogy magyar és román katonák együttesen, közösen Hódmezõvásárhelytõl Aradig egy közös futással rótták le tiszteletüket a '48-as hõsök elõtt. Ezt követõen Keleti György miniszter úr a '48-as történelmi idõkben elhunyt román hõsök emlékmûvén helyezett el koszorút. Minderrõl most már múlt idõben beszélek, hiszen ezek az események a terveknek megfelelõen megtörténtek.

Úgy gondolom, ez a történelmi jelentõségû esemény - hiszen ez joggal nevezhetõ történelmi jelentõségûnek - mind a két oldalról azokat igazolta, akik az európai normák jegyében, a bizalomerõsítés szándékával igyekeztek rendezni a két ország kapcsolatait, és remélem, a jövõben is az õ törekvéseiket támogatja.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps mindkét oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap