Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! A mai napon láthatja az ország lakossága utoljára az eddig mindenki számára elérhetõ földi sugárzású televízióadásokat a Magyar Köztársaság Országgyûlésérõl - tehát pártatlanul, hamisítatlanul, úgy, ahogy az események valójában az Országgyûlésben folytak. Holnaptól kezdõdõen a magyar közvélemény csak egy kis részének lesz lehetõsége az országgyûlési közvetítéseket nézni, hiszen jelenleg egymillió körülire tehetõ azoknak a száma, akik a jelenlegi adást fogni tudják.

Ki kell mondani nyíltan: a magyar közvéleményt arcátlanul becsapták. Becsapták, mégpedig úgy és azok, akik szerzõdést kötöttek az ORTT-vel, akik pályázatokat nyújtottak be, akik a médiatörvényt kijátszották, és akik a nyugati demokrácia álarca mögé bújnak, de most leleplezõdnek, mert a mûholdas adáson keresztül a mai napon az ország gazdag, nyugati felében is foghatók a mûholdas adások.

Legyen szabad ezért arra utalnom, kik miként vélekedtek arról, hogy szabad-e szûkíteni az országgyûlési közvetítéseket. "Nem örülnék annak, ha megszûnnének a helyi közvetítések, hiszen mint a parlamentben kisebbségben levõ ellenzéki pártnak legalább 20 százalékkal csökkennének az esélyeink arra, hogy az emberek (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Úgy legyen!) megismerjék politikai törekvéseinket." Valaki kiabál az MSZP oldaláról, ezért megmondom számára, nem én mondtam ezeket a szavakat, hanem Gál Zoltán, ellenzéki korukban. (Derültség az ellenzék padsoraiban.)

Dornbach Alajos a következõképpen nyilatkozott: "Az állampolgárok pártatlan tájékozódásához való jogát az alkotmány garantálja. Meg vagyok gyõzõdve, hogy a közvetítési rend megváltoztatása megfosztaná az ellenzéki politikusokat az utolsó olyan lehetõségtõl, amelynek segítségével csorbítatlanul tárhatják véleményüket a nyilvánosság elé." Ellenzéki képviselõ korában mondta Dornbach képviselõ úr.

"Az élõ közvetítés az egyedüli megoldás az objektív tájékoztatásra." - mondta Kuncze Gábor koalíciós miniszterelnök- helyettes úr, még ellenzéki korában.

"Az élõ közvetítés az egyetlen forrás a magyar közszolgálati televízióban, amelyen keresztül vágás és manipuláció nélkül az ellenzék, illetõleg a független képviselõk el tudnak jutni a közvéleményhez." Ezt pedig Hack Péter igen tisztelt képviselõtársam mondta, ugyancsak ellenzéki korában. (Dr. Hack Péter: Most is ugyanezt mondom.)

Igen tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, valamennyiük elõtt ismeretes az, hogy a jelenlegi pályázók közül végül is nyertesnek kikiáltott MTM-SBS - amely most TV2 címszó alatt sugározza ma utoljára a közvetítéseket úgy, hogy azt elérhetik nemcsak a mûholdon keresztül, tehát a szegényebb lakosság számára is fogható az adás - a holnapi naptól kezdve arcátlanul felrúgva azt a szerzõdéskötést, amely kötelezné arra, hogy változatlan formában nyújtson parlamenti közvetítéseket. Egyszerûen felrúgta a szerzõdéseket, amelyeknek számos következménye van. De a számos következmény közül legyen szabad arra hivatkoznom, hogy a Független Kisgazdapárt nem szereti a csalókat, és nem engedi, hogy a csalók irányítsák ezt az országot. Ezért mi gondoskodunk a megszegett szerzõdések felbontásáról és a frekvencia visszavételérõl.

Kérjük a Házat, támogassák ebben a Független Kisgazdapártot. Ha ezt megtagadnák, akkor a választási gyõzelmünk után fogunk így cselekedni.

Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap