Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A mai napon napirendi utáni felszólalásra jelentkezett Dögei Imre képviselõ úr, Független Kisgazdapárt.

A keddi napon napirend elõtti felszólalásra a következõ frakcióvezetõ-helyettesek jelentkeztek: dr. Pusztai Erzsébet, MDNP; Burány Sándor, MSZP; Dobos Krisztina, MDF; Gyimóthy Géza, Független Kisgazdapárt; Horn Gábor, SZDSZ; Deutsch Tamás, Fidesz.

Tisztelt Országgyûlés! A keddi napon napirend utáni felszólalásra jelentkezett Kertész Zoltán képviselõ úr, SZDSZ.

Tisztelt Országgyûlés! Az alkotmányügyi bizottság a módosított Házszabály rendelkezéseire figyelemmel néhány korábban hozott állásfoglalását módosította. Ezeket a módosításokat ATB/332-1997. számú állásfoglalásában ismertette, amelyet a hétvégi futárpostában kézhez kaptak képviselõtársaim. Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy az alkotmányügyi bizottság megvitatta a Házszabály 51. § (4) bekezdésében foglalt rendelkezés értelmezését, és errõl általános érvényû állásfoglalást tett közzé, amelynek lényege a következõ: az 51. § (4) bekezdésének szövege egyértelmû eligazítást ad abban a tekintetben, hogy az ülésnapok után lehetõség van napirend utáni hozzászólásra, ez a rendelkezés nem tartalmaz korlátozást. Így lehetõség van minden ülésnapon napirend utáni felszólalásra.

Tisztelt Országgyûlés! Benyújtott interpellációkat, kérdéseket, azonnali kérdéseket és írásbeli kérdéseket a kifüggesztett napirend mellékleteként megtekinthetik képviselõtársaim, illetõleg a szervezési fõosztályon és a jegyzõi irodában tájékoztatást kaphatnak ezekrõl.

Tisztelt Országgyûlés! Felkérem jegyzõ urat, hogy tájékoztassa az Országgyûlést képviselõi önálló indítványok tárgysorozatba-vétele ügyében hozott döntésekrõl.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap