Nagy Frigyes Tartalom Elõzõ Következõ

DR. NAGY FRIGYES földmûvelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselõ Úr! Ön az elõbb említette, hogy van olyan gazdálkodó, aki 400 hektáron termelt napraforgót. Akkor ennek a gazdálkodónak óriási földbirtoka lehet, mert kérem szépen, tudni kell azt, hogy a napraforgóval ugyanarra a területre ötévenként lehet visszamenni. Aki ezt a szabályt megsérti, az nagyon nagy kellemetlenségekkel találja magát szembe.

Ami pedig a megjegyzéseit illeti, képviselõ úr, én egy kicsit csodálkozom, hogy ilyen mértékig visszasírja ön személy szerint a tervutasításos rendszert, és fõként visszatér erre a bizonyos földtulajdonlás-kérdésre. Azt hiszem, a napraforgónak ehhez semmi köze. A napraforgó nem tudja, hogy kié az a föld. De ha kap egy gombás fertõzést, akkor ennek megfelelõen fog viselkedni, és sajnos, betakarítás elõtt két héttel óriási csalódást fog okozni a gazdálkodóknak.

Ismét azt tudom mondani, hogy a minisztérium nem a bajban lévõknek a direkt megsegítését fogja rendezni pénzek odaadásával, hanem áttételes módon, egy általános likviditásjavítással, mert ez oldja meg a kérdést, nem pedig az, hogy minden egyes ágazatnak, amelynek kiesése van, odaadunk egy összeget. Ez nem célravezetõ.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap