Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Nem elsõsorban azért szólalok meg, mert képviselõtársnõm többször is hivatkozott rám, hanem azért szólalok meg, mert szeretném kihasználni azt a lehetõséget, hogy ebben a Házban ilyen sok képviselõ található, amikor az egészségügyi törvényrõl szólunk. Szeretném felhívni minden képviselõ figyelmét arra, hogy bár a törvény címe az, hogy egészségügyi törvény, de ne gondolják azt, hogy pusztán az egészségügyrõl és az orvosokról szól. Mindannyiunkról szól, tisztelt képviselõtársaim, mert mindannyian lehetnek betegek.

(17.20)

Ha önök ennek a törvénynek nem nézik meg a tartalmát, akkor olyan szabályozásokat fogadhatnak el, amelyek még önmagukra nézve is súlyosan hátrányosak lehetnek.

Nagyon kérem önöket, vegyék a fáradságot, és nézzék végig a törvénynek azokat a részeit, amelyek például az önrendelkezési jog átruházásáról szólnak. Mert tisztelt képviselõtársaim, remélem, önök sem szeretnék, ha az orvos helyett valamelyik hozzátartozójuk dönthetne arról, hogy milyen egészségügyi ellátást vegyenek igénybe és milyet ne. Mert ez a törvény sajnos még erre is lehetõséget teremt! Nem beszélve arról, ha ezt a törvényt, ahogy itt le van írva, Magyarországon az egészségügyi dolgozók betûrõl betûre betartanák, teljes mértékben megbénulna a betegellátás.

Legyenek tisztában azzal, hogy ez így elfogadhatatlan. Nagyon komoly és nagyon sok módosító indítványra van szükség, és kérem önöket, ne fogadjanak el olyan megoldást, amely ennek a törvénynek a tárgyalását sietteti, mert ehhez nagyon sok idõ kell, ha felelõsséggel akarnak dönteni önök is.

Köszönöm figyelmüket. (Taps az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap