Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Természetesen minden érdemi javaslatot, ügyrendi javaslatot is meg kell vitatni. Én csak a képviselõ asszony figyelmébe szeretném ajánlani a 71/1997. számú országgyûlési határozatot, amely az Országgyûlés Házszabályát pontosította. E bizonyos 107. §-nak az (1) bekezdésében a következõ áll: "Ha a megszavazott rendelkezés nincs összhangban az alkotmánnyal, vagy más törvénnyel, a törvényjavaslat már megszavazott rendelkezésével, vagy a törvényjavaslat módosítással nem érintett valamely rendelkezésével..." - ebben a négy esetben lehet az elõterjesztõnek, az alkotmányügyi bizottságnak vagy bármelyik képviselõnek koherenciazavar jogcímén itt vitát kezdeményezni.

Szeretném jelezni, hogy az ön által hivatkozott módosító javaslat egyik feltételnek sem felel meg, ezért az MSZP frakciója nem tudja támogatni az ügyrendi javaslatot.

Egyébként annyit szeretnék közölni, hogy mi arra készülünk, hogy holnap reggel 8 órakor a zárószavazást megejtjük, senki nem fog elmenni tõlünk, és itt leszünk. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap