Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm, miniszter úr. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom.

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. A törvényjavaslat elfogadásáról döntünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Senki sem jelentkezik.) Nincs.

Határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést: elfogadja-e a terrorizmus visszaszorításáról szóló, Strasbourgban, 1997. január 27-én kelt európai egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 256 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Most soron következik a személyi javaslat megtárgyalása.

Az Országgyûlés elnöke a Házszabály 19. § (2) bekezdés g) pontjának megfelelõen személyi javaslatot terjesztett elõ H/5018. számon. A Hungária Televízió Közalapítvány Kuratóriumának elnökségi tagjává Kodolányi Gyula helyére Bába Iván urat jelöli. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 189 igen szavazattal, 21 ellenében 14 tartózkodással Bába Ivánt a Hungária Televízió Közalapítvány Kuratóriumának elnökségi tagjává megválasztotta.

Engedjék meg, hogy az Országgyûlés és a magam nevében a kuratórium elnöksége új tagjának sok sikert kívánjak. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Most két perc technikai szünet következik. (Számos képviselõ elhagyja a termet. - Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Az iménti szavazás eredményét korrigálnom kell: 189 igen szavazattal, 21 ellenszavazattal, 14 tartózkodással Bába Iván urat nem választotta meg az Országgyûlés. A megválasztásához 192 igen szavazat kellett volna.

Tisztelt Országgyûlés! Jövõ héten újra fogunk szavazni ebben a kérdésben.

Most soron következik az adózás rendjérõl szóló 1990. évi XCI. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása. Az elõterjesztést T/4891. számon, a bizottságok ajánlásait T/4891/1-6. számokon kapták kézhez.

Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõknek fogok szót adni. Mészáros István László úr, Szabad Demokraták Szövetsége. (Dr. Mészáros István László: Nem kértem szót!) Számomra jelezték, hogy fel kíván szólalni. Hankó Faragó Miklós úr sem kíván felszólalni, és Bernáth Varga Balázs úr sem kíván felszólalni. Ebben az esetben államtitkár úr sem kíván felszólalni.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom, és a részletes vitára bocsátásra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most soron következik a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/4770. számon, a bizottságok együttes ajánlásait T/4770/32. számon kapták kézhez. Kérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok jelen lévõ képviselõit, hogy kívánnak-e elõadót állítani, felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánnak.

Felkérem dr. Kávássy Sándor jegyzõ urat, hogy ismertesse a részletes vita javasolt szerkezetét.

(23.20)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap