Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm a jelzését, államtitkár asszony.

Én javasolom, hogy a tisztelt Ház folytassa le a részletes vitát. Egyetért a tisztelt Ház ezzel az ügyrendi javaslattal? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen. Tehát a részletes vitát az elõterjesztõk jelenléte nélkül is lefolytatjuk. Azt hiszem, amikor képviselõi indítványtevõkrõl van szó, ez összhangban van a Házszabály szellemével - ezt ugyan így nem lehetne - és betûjével is, mondja a fõtitkár úr. Ezt a gyakorlatot azonban természetesen, ha a kormány az elõterjesztõ, nem lehet folytatni.

Indítványozom tehát tisztelt Országgyûlés, hogy a részletes vitában az elõterjesztéshez érkezett módosító javaslatokat együttesen tárgyalja a tisztelt Országgyûlés. Elfogadja-e az Országgyûlés ezt a javaslatomat? (Szavazás kézfelemeléssel.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy a látható többség elfogadta.

Megnyitom a részletes vitát. Kíván-e valaki felszólalni? (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván.

A részletes vitát lezárom. A határozathozatalra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

(24.00)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalmi szervezetek által használt állami tulajdonú ingatlanok jogi helyzetének rendezésérõl szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/4364. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/4364/8. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Itt is indítványozom, tisztelt Országgyûlés, a módosító javaslatok együttes tárgyalását, ha a tisztelt Országgyûlés ezzel egyetért. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyûlés a javaslattal egyetért.

Kíván-e valaki felszólalni? (Jelzésre reagálva:) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Fedor Vilmos képviselõ urat... Valaki mégis fel kíván szólalni, kivételes kedvezményként - bár már lezártam a vitát - megadom a szót Jauernik István képviselõ úrnak, MSZP.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap